dijous, 25 de setembre del 2014

TARTALETA BASE

Aquesta base us servirà per fer-la farcida dolça. Us poso també un enllaç per a que veieu com es fa, es en anglès, però us en fareu una idea. Sweet Pastry Crust Recipe Demonstration

Ingredients
  • 195 grams de farina
  • 1/8 culleradeta de sal
  • 113 grams de mantega a temperatura ambient
  • 50 grams de sucre granulada blanca
  • 1 ou gran, lleugerament batut

En un bol barrejar la farina amb la sal. Col·loqueu la mantega en el bol i batre fins que estigui ben fina. Afegir el sucre i batre fins que estigui suau i esponjós. Afegir l'ou batut a poc a poc, fins que s'incorpori. Afegir la barreja de farina d'una vegada i barrejar-ho tot fins que es formi una bola. Aplanar la massa i cobrir amb paper plàstic. Posar a la nevera i uns 15-30 minuts o fins que estigui ferm.
Untar lleugerament amb mantega i espolsar farina un motlle (20 - 23 cm) de pastís amb fons removible. Quan la massa s'hagi refredat prou, forrar uniformement el fons i els costats del motlle . Cobriu amb paper plàstic i poseu al congelador durant uns 15 minuts.

Mentrestant, pre-escalfar el forn a 200 º C.
Punxar lleugerament el fons de la tartaleta amb una forquilla (això evitarà que la pasta s’infli). Col·loqueu la safata de pastís al centre del forn durant 5 minuts.
Després de 5 min reduir la temperatura del forn a 180º C i continuar enfornant durant uns 15 minuts o fins que estigui lleugerament daurada.
Traieu del forn i col·loqueu-la sobre una reixeta perquè es refredi.

Un cop freda estarà a punt per farcir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada