dijous, 25 de setembre del 2014

RAP EN SALSA ROMESCO


Aquesta recepta és d’en Josep Lladonosa, xef del restaurant barceloní “7 Portes”, encara que jo li he copiat, no sempre tinc tots els ingredients, aquest cop el preu dels escamarlans era massa elevat, no he posat lluç però ho he compensat amb el doble de rap que estava d’oferta. També he afegit uns musclos i cloïsses per rematar el plat i que he obert al vapor. Podeu fer les variacions que us convinguin segons el peix que trobeu.
  • 600 gr rap
  • 600 gr lluç
  • 1 calamar
  • 6 escamarlans
  • 12 gambes
  • 10 nyores
  • 2 cebes
  • 5 tomàquets
  • 150 gr farina
  • 50 gr ametlles
  • 6 grans d’all
  • 30 ml oli
  • pebre blanc
  • sal
1 litre de fumet (opcional)                                                                                                                            
Ho assaonarem tot amb sal i pebre. Tallarem el rap i el lluç a rodelles d’uns 100 grs cadascuna, les enfarinarem i les passarem per la paella, amb l’oli molt calent perquè agafin una mica de color, també i passarem les rodelles de calamar. Posarem tot el peix en una cassola bastant grossa sense que s’amuntegui.
A la mateixa paella que hem fet servir, sofregirem la ceba tallada ben fina. Quan estigui a punt de daurar-se hi afegirem quatre grans d’all, tallats molt fins, i després els tomàquets, també tallats fins. Quan estigui tot ben sofregit hi afegirem una mica de fumet o aigua i ho deixarem bullir uns minuts. A continuació, ho passarem per un colador fi i ho posarem al damunt del peix.
A part, agafarem les nyores, que prèviament haurem tingut una hora en aigua tèbia, i les triturarem amb les ametlles i la resta d’alls. Ho cobrirem tot amb una mica de salsa i ho tirarem a la cassola. Ho deixarem coure, procurant que no s’enganxi, li posarem el punt just de sal i ho servirem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada